Työyhteisö- ja esihenkilövalmennukset

Työyhteisö- ja esihenkilövalmennus terävöittävät työntekoanne

Onko teillä uusi tiimi ja kaipaatte tukea tiimiytymiseen? Onko teillä aloittanut uusia esihenkilöitä? Tai ehkä teillä on tehty työilmapiirikysely, josta nousevat tulokset antavat aihetta yhteiselle työskentelylle?

Työelämä tuntuu olevan ainaisessa murroksessa ja työyhteisö- ja esihenkilövalmennukset ovat teidän tukenanne esimerkiksi organisaatiouudistuksissa, tehtävien uudelleen jaon yhteydessä tai aina kun tarvitsette tukea yhteistoimintanne kehittämiseen.

Koko työyhteisön valmennuksessa tai oman esihenkilöporukan kesken voidaan edistää työpaikan ajankohtaisia asioita yhdessä. Strategia, arvot, toiminnan pelisäännöt ja hyvät työyhteisötaidot ovat yleisiä teemoja näissä valmennuksissa. Esihenkilövalmennuksessa usein myös harjoitellaan valmentavaa johtamisotetta sekä hyvän työilmapiirin luomista. 

Kaikkien valmennusten teemat valikoidaan aina juuri teille ja teidän ryhmällenne sopivaksi. Valmennuksen kulku sovitaan teidän kanssanne eikä kahta samanlaista toteutusta ole.

Yhteistyömme on sujunut erinomaisesti. Kirsi toteutti lähes vuoden kestäneen esimiesvalmennuksen Syöpäjärjestössä ja viestintäosaston työnohjauksen. Saimme vahvistettua mm. tiimirakennettamme.

Viestintäjohtaja Jaana Ruuth

Työyhteisövalmennuksessa työskennellään yhteisen hyvän eteen

Työyhteisövalmennusta voidaan käyttää monenlaisissa työyhteisön tilanteissa, kun haluatte, että työyhteisönne yhdessä käsittelee ja työstää tiettyjä teemoja ulkopuolisen valmentajan johdolla.

Tyypillisiä esimerkkejä ovat esimerkiksi tiedonkulun ja ajanhallinnan haasteet tai etä- ja hybridityön haasteet. Valmennus on myös erittäin hyvä tapa, kun halutaan tukea työyhteisön vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja, panostaa hyvään tiimityöhön tai tehostaa palaverikäytäntöjä.

Myös monenlaiset muutoskohdat työyhteisössä saattavat herättää henkilöstössä monenlaisia kysymyksiä, jolloin työyhteisövalmennuksen avulla näitä saadaan käsiteltyä, esimerkkeinä muutokset työnkuvassa, organisaatiossa tai työnjaossa.

Olemme kaikki erilaisia ja siksi valmennus on hyvä myös silloin, jos erilaiset persoonat työyhteisössänne aiheuttavat hankauksia. Valmennuksen avulla roolit sujuvoituvat työyhteisössänne ja työn tavoitteet selkenevät. 

Työyhteisövalmennus on tarkoitettu kaikenlaisille työyhteisöille toimialasta riippumatta. Valmennus räätälöidään aina juuri teidän työyhteisönne tarpeiden mukaan ja se voidaan toteuttaa etä- tai läsnätoteutuksena. Toimivaan toteutustapaan vaikuttaa haluamanne teema ja se mikä on tavoitteenne valmennukselle. Yhteisen valmennuksen ohella voidaan tarjota myös yksilöllistä sparrausta, jolloin vaikuttavuus paranee.

Esihenkilövalmennuksella parempaan johtamiseen

Esihenkilö johtaa henkilöstöään aina omana persoonanaan ja johtamisen tyylit vaihtelevat, mutta yhteistä kaikille on se, että työn vaativuus on kasvanut.

Vuorovaikutushaasteet ovat lisääntyneet nykyajan esihenkilötyössä ja tällaisissa tilanteissa esihenkilövalmennus voi auttaa heitä hoitamaan haastavat tilanteet paremmin. 

Myös työilmapiirikyselyssä on saattanut ilmetä, että tulokset johtamisen osa-alueella ovat laskeneet tai muuten tuottavat huolta, jolloin esihenkilövalmennukselle on tarvetta.

Esihenkilövalmennusta tarvitaan usein myös organisaation muutoskohdissa. Esimerkiksi kun on rekrytoitu uusia esihenkilöitä tai organisaatiokaaviossa on tapahtunut muutoksia ja esihenkilöiden vastuualueet tai työyhteisön toimintatavat ovat muuttuneet.

Esihenkilövalmennusta voitte siis käyttää silloin kun haluatte kehittää johtamista, löytää kullekin esihenkilölle parempia johtamisen tapoja ja auttaa heitä luotsaamaan työyksikköjään parempaan tulokseen.

Valmennus räätälöidään aina asiakkaan tarpeita vastaavaksi kokonaisuudeksi läsnä- tai etätoteutuksena. Halutessa valmennukseen voidaan sisällyttää myös esim. WPB5 (Workplace Big Five) kysely. Tällöin kukin esihenkilö täyttää kyselyn etukäteen ja niiden tuloksia puretaan yhdessä valmennuksen aikana. 

Myös yksilöllistä coachingia voidaan liittää ryhmävalmennuksen yhteyteen.

Valmennuksessa huomioidaan aina osallistujien aiempi osaaminen. mutta osallistujat saavat myös uusia valmiuksia. Valmennuksen työskentelyote on keskusteleva ja coachaava.