Mitä Sinulle kuuluu?

Miten äkillisesti muuttunut elämä on vaikuttanut sinuun? Oletko säilynyt terveenä?

Jatkuvatko työsi kuten ennenkin? Vai teetkö työtä kotona lasten koulunkäynnin ja puolison etätyön rinnalla? Väsyttävätkö jatkuvat etäpalaverit? Onko työmotivaatiosi ennallaan? Miten johdat itseäsi ja omaa työtäsi, kun työyhteisö ei ole läsnä?

Onko työmääräsi nyt suurempi ja työpäiväsi kiireisempi kuin koskaan? Pelottaako koronariskin keskellä työn tekeminen?

Vai oletko lomautettuna tai kokonaan vailla työtä? Millaisena näet tulevaisuutesi?

Onko lisääntynyt aika kotona tuonut parisuhteesi ehkä piilossa olleet ongelmat esiin? Miten olet jaksanut vanhempana, kun lapset ovat koulun ja harrastusten sijaan koko ajan kotona? Oletko huolissasi ikääntyvistä vanhuksista tai muista riskiryhmään kuuluvista läheisistä?

Mitä sinulle ihan oikeasti kuuluu? Oletko pystynyt pitämään itsestäsi huolta? Onko sinulla joku, jonka kanssa jaat tuntemuksiasi, pelkojasi, toiveitasi tai tavoitteitasi?

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia tai työnohjaus ovat oivallisia työkaluja pysähtyä kuuntelemaan sitä, mitä sinulle oikeasti kuuluu. Pysähtyminen ja keskustelu auttavat sinua pohtimaan elämääsi kokonaisvaltaisesti ja vahvistamaan voimavarojasi.

Yksi eniten käyttämistäni työkaluista sekä työnohjauksessa että terapiassa on ns. vaikuttamisen kehä. Sen avulla useat asiakkaat ovat havahtuneet pohtimaan omaa arkeaan. Mihin omaa energiaa oikeasti käyttää? Murehtiiko asioita, joihin ei voi vaikuttaa? Vai keskittääkö huomionsa niihin asioihin, joille itse voi tehdä jotain. Ja jos niin, mitä?

Ratkaisukeskeisyyden ytimessä on ymmärtää, että se lisääntyy, mihin huomion suuntaa. Kohdistamalla ajatukset, tekeminen ja energia siihen, minkä toivoo lisääntyvän, lisää mielen rauhallisuutta ja tyytyväisyyttä. Keskittymällä murehtimaan asioita, joille itse ei oikeastaan voi mitään, lisää omaa huonoa oloaan ja toivottomuutta.

Mikäli haluat pohtia rauhassa, mitä sinulle kuuluu, ota rohkeasti yhteyttä. Alkukartoituskeskustelu on maksuton ja vasta sen jälkeen päätät, haluatko varata varsinaisen ohjausajan. Sekä työnohjaustapaamiset että lyhytterapia onnistuvat hyvin etänä videoyhteyden avulla. Ole yhteydessä, niin jutellaan!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.