Uusi yritys

Kesä näyttää olevan uusiutumisen ja uusien askelien aikaa. Viime kesä ja tämä kuluva kesä ovat menneet uutta suunnitellessa ja toteuttaessa. Pyörälenkkien, mökkeilyn sekä ystävien ja läheisten kanssa vietettyjen lomapäivien ohessa aivot ovat tehneet ajatustyötä.

Viime kesänä lähdin yrittäjäkumppaniksi 15 vuotta vanhaan yritykseen ajatuksella, että laajennan omalla osaamisellani ja panoksellani olemassa olevaa liiketoimintaa. Vuosi on ollut opettavainen. Tuoreelle yrittäjälle on ollut hienoa olla mukana erilaisissa yrittäjien tilaisuuksissa ja verkostoissa, joissa kuuli innostavia tarinoita motivaatiosta, luottamuksesta omaan osaamiseen ja liikeideaan sekä siihen, että sitkeys palkitaan. On ollut myös mahtavaa työskennellä ohjausalan ammattilaisten kanssa ja oppia uutta. Vuosi on opettanut heittäytymistä ja can do- asennetta. Kiitos siitä Työvalmennus Futuurin väki!

Samaan aikaan, kun olen kokenut tekemäni ohjaustyön merkitykselliseksi ja tärkeäksi, olen kypsytellyt ajatusta, että tekisin töitä itsenäisenä yrittäjänä. Haluan keskittyä siihen, minkä parhaiten osaan: työyhteisöjen ja esimiesten valmentamiseen, ryhmien ja yksilöiden työnohjaamiseen sekä lyhytterapiaan.  Ja niinpä tämän kesän projekti on ollut uuden, ikioman yrityksen perustaminen.

Kuva: Matti-Elia Väätäinen

Tavoitteeni on olla mukana edistämässä parempaa työelämää.

Parempi työelämä syntyy muun muassa siitä, että ihmiset kokevat työnsä merkitykselliseksi. Selkeät työn tavoitteet ja ymmärrys siitä miksi, kenelle ja minkä isomman kokonaisuuden osana työtään tekee, lisäävät kokemusta työn merkityksellisyydestä.

Paremmassa työelämässä työyhteisöt, esimiehet ja tiimit kommunikoivat avoimesti sen sijaan, että toimivat oletusten, uskomusten, tulkintojen tai pelkojen varassa. Paremmassa työelämässä ihmiset tuntevat itsensä ja omat toimintatapansa sekä avaavat niitä myös muille.

Paremmassa työelämässä johtaminen on palvelutehtävä. Esimiestyöhön satsataan aikaa ja sitä kehitetään omana ammattinaan silloinkin, kun asiantuntijan työhön kuuluu myös johtamista.

Paremmassa työelämässä organisaatiot keskittyvät perustehtäväänsä ja palaavat sen äärelle uudestaan ja uudestaan. Organisaatioissa arvioidaan avoimesti yhdessä sitä, missä on onnistuttu ja missä vielä riittää tekemistä. Paremmassa työelämässä kehittäminen ja kehittyminen on itsestään selvää. Kehittäminen tapahtuu kuitenkin suhteessa perustehtävään ja tavoitteisiin, ei poukkoiluna irrallisesta kehittämishankkeesta toiseen.

Uuden yritykseni missiona on olla edistämässä parempaa työelämää sparraamalla ja valmentamalla esimiehiä sekä työyhteisöjä ja ohjaamalla yksilöitä. Esimiesten ja työyhteisöjen valmennukset, esimiesten ja asiantuntijaryhmien työnohjaukset sekä yksilötyönohjaukset ovat työkaluja toteuttaa tätä missiota.

One thought on “Uusi yritys

  1. Hienoa Kirsi, olen niin ylpeä sinusta. Tätä tarvitaan todella kipeästi nykyisessä vaativassa, kiireisessä ja usein valitettavasti mielivaltaisesissa työyhteisöissä. Tsemppiä mielenkiintoiseen työhösi. Taivaan Isän Siunausta. PS. Matti-Elias on taiteilija.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.