Joko sinulla on oma työhyvinvoinnin ohjaaja?

”Parasta oli , että on päässyt puhumaan avoimesti ja luottamuksella kaikista asioista, jotka vaikuttavat elämään ja sitä kautta myös työhön.”

Vuoden vaihtuessa on tapana pysähtyä, katsoa hetki taakseen ja fokusoida tulevaan.

Mikä meni hyvin? Mikä oli arvokasta ja jatkossakin säilyttämisen arvoista? Mistä olisi hyvä luopua? Mitä toivoisi lisää tulevaisuudessa?

Tein tästä näkökulmasta asiakasorganisaation työnohjausasiakkaille pienimuotoisen kyselyn, jossa pyysin heitä arvioimaan yhteistä ohjausmatkaamme ja pohtimaan toiveita tulevaisuudessa.

Ihaninta kyselyn tuloksissa oli se, että asiakkaat ovat kokeneet ohjaukset erittäin hyödyllisiksi. Ne ovat tuoneet heille uusia näkökulmia, opettaneet uutta itsestään, auttaneet löytämään uusia tapoja toimia ja ajatella. Kaikki suosittelevat työnohjausta myös kollegoilleen, koska ajattelevat siitä kaikkien voivan hyötyä.

Ohjauksien toivottiin jatkuvan ja olevan jatkossa säännöllinen osa työhyvinvointitoimintaa.

Ihan mahtavaa!

”Jokaiselle tekisi hyvää katsoa välillä peiliin ja miettiä omaa suhtautumistaan asioihin.”


Työnohjaus ja coaching edistävät työhyvinvointia

Koronapandemian tuomat yllätykset, muutokset ja shokki ovat avanneet työnohjaukselle ja coachaukselle ihan uusia näkymiä.

On ollut erityinen tarve pysähtyä. On tullut uudenlainen kaipuu reflektioon. On ollut pakko oppia uusia toimintamalleja. On tutustuttu työkavereihin uudella tavalla. Työyhteisöllä on aiempaa isompi merkitys monen elämässä. Johtamista on haastettu globaalisti ja paikallisesti. Tunteet ovat astuneet työmaailmaan ehkä voimallisemmin kuin koskaan ennen.

Kaikkea tätä työohjauksessa ja coachingissa käsitellään. Ihmetellään yhdessä. Etsitään uusia tapoja nähdä asiat. Tarkastellaan omia ajattelu- ja uskomusmalleja. Kokeillaan uudenlaista toimintaa ja arvioidaan muutosta. Kuunnellaan itseä ja muita.

Työnohjaus ja coaching opettavat huomaamaan arjessa, miten tunteet, ajattelu ja toiminta vaikuttavat toisiinsa. Ammattilaisen avulla on mahdollisuus myös turvallisesti lähteä muuttamaan omaa ja / tai yhteistä toimintaa siihen suuntaan, mikä on tarkoituksenmukaista. Työnohjaaja ja coach ovat työhyvinvoinnin ohjaajia.

Jos uudenvuoden lupauksesi koskee millään tavalla työhyvinvointia, muutosta tai kehittämistä, ja jos sinulla tai tiimillä ei vielä ole työnohjaaja tai coachia, hanki sellainen!

Toivotan Sinulle onnellista vuotta 2021!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.