Kiitosten ja pysähtymisen aika

Onpahan ollut vuosi!

Uskon, että jaatte kanssani tämän huokaisun.

Viime päivinä olen asiakkaitteni kanssa laittanut tämän vuoden työskentelyjä pakettiin. Ja lähes kaikissa näissä keskustelussa on toistuneet samat teemat: väsymys ja kiitollisuus.

Väsymys eri syistä. Joillakin töitä on ollut enemmän kuin koskaan. Joillakin poikkeusolot ovat tehneet työn tekemisestä todella hankalaa ja raskasta. Joku on ollut yksinäisempi kuin ikinä ennen. Toinen on ollut lopen uupunut etätyöskentelyyn.

Kollegoita on kiitetty venymisestä ja auttamisesta. Hurtti huumori ja kokemus, että ollaan samassa veneessä kaikki, ovat olleet avuksi usealle. Kiitoksen aiheena ovat myös olleet uudet ideat ja kokeilut erilaisesta työskentelytavoista sekä uuden oppimisen ilo.

Vuoden päätöskeskusteluissa olemme usean asiakasryhmän kanssa puhuneet myös siitä, mikä on riittävästi. Milloin voi laskea omaa rimaa vähän alaspäin ja todeta, että nyt juuri, näissä olosuhteissa, tämä on riittävän hyvä. Uudenlaista armollisuutta itseä ja muita kohtaan on toivottavasti opittu tämän vuoden aikana.

Oman työni tilinpäätös on hyvin samanlainen kuin asiakkaittenikin. Töitä on ollut paljon. Ja sitä on tehty aivan eri tavoin kuin koskaan ennen. Olen saanut oppia uusia taitoja ja välineitä tehdä työtäni. Luovuutta ja huumoriakin on tarvittu. Välillä on väsyttänyt ja on pitänyt miettiä, mikä on riittävän hyvä. Päällimmäisenä on silti valtava kiitollisuus.

Kiitos ihan kaikki asiakkaani, että olen saanut kulkea matkassanne tänä vuonna!

Kiitos kaikki ihanat yhteistyökumppanini ja verkostoni, joiden kanssa olen saanut tehdä työtä, oppia uutta ja jakaa asioita @tyodymo.fi @webakatemia.fi @eventium.fi @eduhouse.fi @henry.fi @suomentyonohjaajat.fi.

Nyt alkaa olla aika hiljentää tahtia, laskea pulssia ja pysähtyä hetkeksi keräämään voimia uuden ihmeellisen vuoden aloitukseen.

Joululahjaksi itsellesi voit lukea linkin takaa hyvän Ylen artikkelin oman mielen rauhoittamisen merkityksestä ja kokeilla artikkelin opastamana muutamaa hyvää hengitysharjoitusta vagushermon rauhoittamiseksi.

Toivon Sinulle levollista ja hyvää joulun aikaa!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.